Navigation
    Alle prijzen inclusief BTW
* * * * *

Klantenservice

Garantie

Econo garandeert dat de door haar geleverde producten voldoen aan de eisen van bruikbaarheid, betrouwbaarheid en levensduur zoals deze door partijen bij de koopovereenkomst in redelijkheid zijn bedoeld. Mits Econo zelf een garantiebewijs afgeeft gelden de garantievoorwaarden van de fabrikant.

Levering

Levering vindt plaats zolang de voorraad strekt.

Het verzorgingsgebied voor leveringen betreft Nederland en Belgie. 

In het kader van de regels van de koop op afstand zal Econo bestellingen tenminste binnen 30 dagen uitvoeren. Indien dit niet mogelijk is (doordat het bestelde niet op voorraad is of niet meer leverbaar), of er is om andere redenen vertraging, of een bestelling kan niet danwel slechts gedeeltelijk worden uitgevoerd, dan ontvangt de consument binnen 1 maand na plaatsing van de bestelling bericht en heeft hij in dat geval het recht de bestelling zonder kosten en ingebrekestelling te annuleren.

Aan de leveringsplicht van Econo zal, behoudens tegenbewijs, zijn voldaan zodra de door Econo geleverde zaken een keer aan de afnemer zijn aangeboden. Bij bezorging aan huis strekt het rapport van de vervoerder, inhoudende de weigering van acceptatie, tot volledig bewijs van het van aanbod tot levering.

Betalen

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Betalen kan via iDeal of via bankoverschrijving.

Verzendkosten

Er is een automatische berekening van de verzendkosten, als u artikelen in het boodschappenmandje zet kunt u zien hoeveel dit is. Boven de € 250 per bestelling zijn er voor de meeste artikelen geen verzendkosten meer.  Uitzonderingen zijn o.a. zonnecollectoren, er is dan alleen een afhaalprijs of er is een extra bedrag genoemd. Klanten in Belgie kunnen ook bij ons bestellen, er worden dan extra verzendkosten in rekening gebracht.

Kleine orderkosten
De kosten die wij u in rekening brengen voor het verpakken, verzekeren en verzenden dekken maar een deel van de werkelijke kosten.
Bij kleine orders tot €100 euro zouden we al snel met verlies verkopen, om toch kleine bestelling mogelijk te maken en de onderdelenprijs scherp te houden hebben we €15 orderkosten ingevoerd zodat we ook kleine bestellingen kunnen uitleveren.
Bij een kleine bestelling worden die onderdeeltjes voor u natuurlijk relatief duur, bedenk dat boven de 100 euro die €15 vervalt, er staan duizenden producten op de webshop, kijk daar eens naar om te zien of u daar iets van kunt gebruiken.

Klachten en geschillenprocedure

Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over onze producten en of dienstverlening.

Wij willen u graag verder helpen en een gewenste oplossing bieden. U kunt mailen naar: webmaster@econo.nl

Onze medewerkers van de afdeling klachten zullen de klacht bekijken
en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.

Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging.

Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar wij bij zijn aangesloten.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie.

Dit ODR platform is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage 

Wanneer de klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Afhalen

Afhalen van bestelde artikelen is mogelijk. De klant moet dan als verzend adres het adres van Econo invullen op de bestelling. Onze showroom is op de volgende tijdstippen geopend:

maandag 14:00-16:00
dinsdag 14:00-16:00
woensdag 14:00-16:00
vrijdag 14:00-16:00

Zodra de artikelen bij ons klaar staan bellen wij de klant voor een afhaalafspraak. Verzendkosten blijven voor de meeste producten gehandhaafd omdat veel producten direct vanaf fabriek geleverd worden en dus eerst naar Econo getransporteerd moeten worden om afhalen mogelijk te maken.

Het afhaaladres is: Groene Hoed, Dovenetelstraat 25M, 3053 JD Rotterdam.

Retouren

Mocht de klant binnen de gestelde termijn van 14 dagen herroepingsrecht besluiten een artikel retour te willen sturen dan dient dit eerst aangemeld te worden bij Econo , zie de retourneren optie bij Mijn Account-Bestellingen of gebruik het modelformulier. U krijgt dan van ons instructies voor de retourzending. De retourkosten zijn voor rekening klant. Niet aangemelde retouren worden niet geaccepteerd. Artikelen of onderdelen met duidelijke gebruikssporen kunnen wij niet retour nemen.

De klant moet binnen twee dagen na een retour acceptatie een product retourneren anders vervalt dit retourrecht.

Sommige artikelen worden niet retour genomen, o.a. boiler/buffervaten en artikelen die speciaal voor u worden samengesteld ofwel artikelen en onderdelen die onderhevig zijn aan valuta koersschommelingen zoals o.a. heat-pipe collectoren. 

Doorstroomverwarmers waarvan de verzegeling na levering is verbroken worden niet retour genomen, deze vallen onder de regel van verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn voor een zichttermijn.

Retourzending hebben een hoge prijs voor ons, we hebben al veel externe kosten gemaakt voor de levering en daar bovenop moeten we nog meer kosten maken om de spullen weer te retourneren naar ons magazijn in Duitsland, zeker bij kleine bestellingen van fittingen en slangen waar retouren kunnen worden voorkomen door goed op te letten wat u besteld bent u daarna mogelijk niet meer interessant voor ons als klant, wegens een te groot risico op nog meer kosten. 

Prijs en tekst fouten

Wij behouden ons het recht voor om bestellingen van producten die verkeerd geprijsd of verkeerd beschreven zijn te annuleren, eventueel reeds betaalde bedragen storten we retour naar opdrachtgever.

Wij behouden ons het recht voor als een bestelling niet uitvoerbaar blijkt te zijn deze te annuleren, eventueel reeds betaalde bedragen storten we retour naar opdrachtgever.

Informatie van Econo

Ondanks het feit dat alle gegevens en resultaten van berekeningen op de webshop of direct met de klant gecommuniceerd zorgvuldig zijn vergaard, kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Getoonde plaatjes van artikelen kunnen afwijken van het geleverde artikel.

Geschiktheid van een product voor uw toepassing

Econo aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor de uiteindelijke geschiktheid van een bij ons gekocht product voor de toepassing bij de klant.