Winkelwagen
Geen items toegevoegd
Navigation
    Alle prijzen inclusief BTW
* * * * *
Aanmelden voor nieuwsbrief

Slimme meterkast

Met de komst van energie zuinige huizen en zelf opgewekte energie is ook de vraag toegenomen naar meer intelligentie in de meterkast.

Dit is in Nederland een sterk achtergebleven gebied, wat er slim is aan een slimme meter voor de consument hebben wij nog steeds niet weten te ondekken.

Dan is er ook nog een extra complicatie, het sterk progressieve capaciteitstarief dat de netwerkbeheerders in rekening brengen bij aansluitwaarden boven de 3 x 25 Ampère.

De problemen doen zich voor als er meerdere zware gebruikers zijn zoals elektrisch verwarmen en/of warm tapwater maken met doorstroomverwarmers en boilers. De som van deze gebruikers komt dan vaak boven de 25 Ampère hoofdzekering met gevolg dat deze er uit zal klappen en dat u de netbeheerder moet vragen om deze te vervangen.

De regel die norm NEN1010 voorstaat middels zekeringwaarde selectiviteit is sterk achterhaald, er zijn nu betere methoden door belasting te detecteren en logisch elektriciteitsgroepen voorrang te geven. 

Als specialist in elektrisch verwarmen met boilers en doorstroomverwarmers kunnen wij voor u een goed ontwerp maken om binnen de grenzen van het laagste capaciteitstarief van 3 x 25 Ampère toch zo veel mogelijk te realiseren.

Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden.

 

 

 

 

 

Weergave per pagina
Weergave als
Sorteer op